Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
Știri

Știri

Ce mai este nou în domeniu? Ce se discută? Care sunt subiectele importante?

Întreabă un expert

Ai o problemă sau o nelămurire? Întreabă-ne, iar experții noștri îți vor răspunde în cel mai scurt timp.

Prețuri în scădere la electricitate și gaze

Prețurile energiei electrice, gazelor și energiei termice au rămas nemodificate în luna august, comparativ cu luna anterioară, dar raportat la luna decembrie 2019 au scăzut, pe ansamblu, cu 1,44%, potrivit Institutului Național de Statistică (INS).

Energia electrică s-a ieftinit cu 1,54% față de decembrie 2019, în timp ce prețul gazelor naturale a fost mai mic cu 2,23% raportat la ultima lună a anului trecut. În schimb, energia termică s-a scumpit cu 2,96% în perioada menționată. Față de luna iulie, în august prețurile electricității, gazelor și energiei termice au rămas nemodificate.

Preţurile de consum în luna august 2020 comparativ cu luna august 2019 au crescut cu 2,7%, a anunțat INS. Rata anuală calculată pe baza indicelui armonizat al preţurilor de consum (IAPC) este 2,5%. Rata medie a preţurilor de consum în ultimele 12 luni (septembrie 2019 – august2020) faţă de precedentele 12 luni (septembrie 2018 –august 2019),calculată pe baza IPC, este 3,1%. Determinată pe baza IAPC, rata medie este 2,9%.

Piața gazelor s-a liberalizat complet de la 1 iulie 2020, iar piața energiei electrice se va liberaliza de la 1 ianuarie 2021.

Preţul reglementat pentru energia electrică livrată și a cantităţilor de energie electrică vândute pe bază de contracte reglementate în perioada 1 iulie-31 decembrie 2020 a scăzut în medie cu 1,89%, a informat Autoritatea Națională de Reglementare în domeniul Energiei, într-un comunicat emis la sfârșitul luni iunie.

Ți-a plăcut? Împărtășește cu prietenii

Share on facebook
Share on linkedin
Share on email

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *