Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
Știri

Știri

Ce mai este nou în domeniu? Ce se discută? Care sunt subiectele importante?

Întreabă un expert

Ai o problemă sau o nelămurire? Întreabă-ne, iar experții noștri îți vor răspunde în cel mai scurt timp.

Panourile solare, soluția verde pentru prepararea apei calde menajere

  • În funcție de panourile alese, cu funcționare sezonieră sau pe parcursul întregului an, o familie va investi între 5.000 și 10.000 de lei;
  • Panourile termice cu tuburi vidate au cea mai mare capacitate de absorbție a energiei solare.

Panourile solare reprezintă una dintre cele mai bune soluții de producere a apei calde menajere, întrucât energia solară este o sursă de energie regenerabilă produsă direct din radiația solară.

Sistemele de apă caldă menajeră cu panouri solare prezente pe piața din țara noastră pentru producerea apei calde sunt nepresurizate, oferind o autonomie sezonieră: primăvară – vară – toamnă sau presurizate, acestea funcționând tot timpul anului, cu anumite excepții care țin de vreme.

Panourile solare termice sunt plane cu plăci din cupru cu rol de absorbție a energiei solare sau cu tuburi vidate care folosesc o tehnologie avansată și includ un sistem de tuburi din sticlă borosilicată, acestea având cea mai mare capacitate de absorbție a energiei solare.

Costurile pentru un sistem nepresurizat pentru o familie de patru persoane ajung la 5.000 – 6.000 de lei (cu montaj inclus), în schimb pentru un sistem presurizat aceeași familie va plăti aproximativ 10.000 de lei. Fiecare locuință are o perioadă specifică de amortizare a acestor tipuri de investiții, dar putem estima că un sistem nepresurizat poate fi amortizat în 2-3 ani, în timp ce un sistem presurizat poate fi amortizat în 3-5 ani, dacă înlocuiesc boilerele electrice.

Vezi mai multe informații aici.

Ți-a plăcut? Împărtășește cu prietenii

Share on facebook
Share on linkedin
Share on email

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *