Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
Știri

Știri

Ce mai este nou în domeniu? Ce se discută? Care sunt subiectele importante?

Întreabă un expert

Ai o problemă sau o nelămurire? Întreabă-ne, iar experții noștri îți vor răspunde în cel mai scurt timp.

Electric UP: schemă de finanțare pentru firme

Firmele mici și mijlocii din România vor beneficia de suport financiar pentru instalarea sistemelor de panouri fotovoltaice pentru producerea de energie electrică și a staţiilor de reîncărcare pentru vehicule electrice şi electrice hibrid plug-in, prin Programul de finanțare “Electric UP“, a anunțat șeful Cancelariei Prim-ministrului, Ionel Dancă.

Acesta a arătat că în cadrul Planului Național de Investiții și Relansare Economică „Reclădim România” a fost inclus un program pentru sprijinul întreprinderilor mici și mijlocii în ceea ce privește finanțarea investițiilor, de către aceste companii, în surse de energie regenerabilă.

Astfel, Ministerul Economiei a propus, în primă lectură, în ședința de guvern din data de 24 august, o ordonanță de urgență pentru aprobarea Programului “Electric UP”. Este vorba despre o schemă de finanțare a investițiilor realizate de întreprinderile mici și mijlocii pentru dotarea acestora, pentru achiziția, instalarea de echipamente pentru producerea energiei electrice prin panouri fotovoltaice, precum și pentru achiziția de stații de încărcare a vehiculelor electrice.

Valoarea maximă a sprijinului este de 100.000 de euro în cadrul acestui program, iar schema beneficiază de un buget de 200 de milioane de euro.

Ți-a plăcut? Împărtășește cu prietenii

Share on facebook
Share on linkedin
Share on email

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *