Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
Știri

Știri

Ce mai este nou în domeniu? Ce se discută? Care sunt subiectele importante?

Întreabă un expert

Ai o problemă sau o nelămurire? Întreabă-ne, iar experții noștri îți vor răspunde în cel mai scurt timp.

Contribuţia pentru cogenerare din factura la energie va scădea cu 24,35% de la 1 ianuarie

Autoritatea de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE) a anunțat o scădere cu peste 24% a contribuției de cogenerare. Acesta este plătită de toți consumatorii de energie electrică din România și se va traduce printr-o reducere 0,01712 lei/kWh a prețului plătit de consumatorul final.

“Conform Ordinului președintelui ANRE nr. 239 privind aprobarea contribuţiei pentru cogenerarea de înaltă eficienţă şi a unor prevederi privind modul de facturare al acesteia, valoarea contribuţiei pentru cogenerare care va fi aplicată începând cu 1 ianuarie 2021 este de 17,12 lei/MWh.

Această valoare  este cu 24,35% mai mică decât valoarea contribuției pentru cogenerare de 22,63 lei/MWh aflată în vigoare pentru lunile noiembrie şi decembrie 2020.”

Contribuţia pentru cogenerare este o sumă plătită lună de lună de fiecare consumator de energie electrică pentru susţinerea producţiei de energie electrică şi termică (cogenerare) în condiţii de eficienţă ridicată.

Aceasta se evidențiază separat în factura de energie electrică, pe un rând distinct care conține denumirea produsului, cantitatea de energie electrică activă facturată, prețul unitar și valoarea totală a contribuției.

Ți-a plăcut? Împărtășește cu prietenii

Share on facebook
Share on linkedin
Share on email

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *