Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Durata de racordare la rețeaua de gaze naturale s-a scurtat cu circa 12 zile

Durata medie de realizare a unui racord la rețeaua de gaze naturale a fost, anul trecut, de 157 de zile, în scădere cu circa 12 zile (7%) față de anul gazier anterior, când erau necesare 169 zile, conform Raportului ANRE privind realizarea indicatorilor de performanță pentru serviciul de transport și de sistem și serviciul de distribuție al gazelor naturale, în anul gazier 01.10.2021 – 30.09.2022.

Termenul de racordare este calculat de la data înregistrării cererii solicitantului însoțită de documentația completă sau de la data completării documentației până la data punerii în funcțiune.

Operatorii de distribuție (OD) au înregistrat un număr total de 58.026 de cereri de racordare, o valoare mult mai mică față de cea din anul gazier anterior. Motivul principal al reducerii îl constituie schimbarea contextului legislativ, în sensul eliminării obligativității operatorilor de a finanța extinderile de conducte și racordurile aferente.

În ceea ce privește cele 5.562 extinderi/redimensionări ale obiectivelor/conductelor de gaze naturale puse în funcțiune în perioada menționată, durata de realizare a acestora a înregistrat un termen mediu de 278 de zile, calculat de la data depunerii de către solicitant a cererii însoțite de documentația completă până la data punerii în funcțiune.

Este de remarcat faptul că, deși numărul extinderilor de conducte a crescut semnificativ față de cel din anul gazier precedent (cu peste 31%), durata medie de execuție a rămas relativ aceeași (272 de zile).

*Notă: Anul gazier începe la 1 octombrie și se termină la 30 septembrie al anului următor

Sursa:

Citește și:

Ai o problemă sau o nelămurire? Întreabă-ne, iar experții noștri îți vor răspunde în cel mai scurt timp.

Ți-a plăcut? Împărtășește cu prietenii

Comentarii (0)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *