Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content

ORDIN pentru aprobarea Ghidului de finanțare a Programului privind instalarea sistemelor de panouri fotovoltaice pentru producerea de energie electrică, pentru acoperirea necesarului de consum
și livrării surplusului în rețea

Administraţia Fondului pentru Mediu (AFM) a deschis sesiunea de înscrieri pentru validarea instalatorilor în cadrul Programului privind instalarea sistemelor de panouri fotovoltaice pentru producerea de energie electrică, în vederea acoperirii necesarului de consum şi livrării surplusului în reţeaua naţională. Instalatorii se pot înscrie online în programul „Casa Verde Fotovoltaice” în perioada 2 mai, ora 10:00 – 12 mai, ora 23:59, pe www.afm.ro.

AFM acordă beneficiarului o finanțare, prin intermediul instalatorului validat, în valoare de maximum 20.000 lei, iar contribuția proprie a beneficiarului este în cuantum de 2.000 lei. Finanțarea se acordă prin scăderea, de către instalatorul validat în program, a sumei prevăzute din valoarea totală a facturii/facturilor de achiziție și montaj al sistemului de panouri fotovoltaice cu puterea de minimum 3 kW.

Ghidul de finanțare poate fi descărcat de aici.