Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Cum aflu care este distribuitorul de gaze naturale din zona mea?

Intrebari-frecvente

Înainte de a răspunde la întrebare, este util să clarificăm ce este distribuitorul și care sunt situațiile în care trebuie să te adresezi acestuia atunci când ai o problemă/întrebare legată de gazele naturale.

În linii mari, distribuitorul este operatorul care aduce gazele naturale în casa ta. Distribuitorul este cel care deține infrastructura necesară livrării gazelor naturale către consumatorul final. El asigură aceleași servicii de intervenție și mentenanță pentru toți furnizorii, serviciile fiind reglementate de către ANRE. Ca responsabilități, distribuitorul trebuie să racordeze noii consumatori, să instaleze, verifice, înlocuiască, citească contoarele și să facă investiții pentru modernizarea rețelelor.

Tot distribuitorul este responsabil să intervină atunci când sunt defecțiuni la rețea. Drept urmare, către el trebuie să direcționezi sesizările atunci când sunt întreruperi sau disfuncționalități  în alimentarea cu gaze naturale, indiferent de furnizorul ales de tine.

Pentru a afla care operatorul de distribuție a gazelor naturale dintr-o anumită zonă sau localitate poți accesa pagina Autorității Naționale de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE), secțiunea licențe și autorizații gaze naturale.

Citește și:

Ai o problemă sau o nelămurire? Întreabă-ne, iar experții noștri îți vor răspunde în cel mai scurt timp.

Ți-a plăcut? Împărtășește cu prietenii