Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
Întrebari frecvente - info

Întrebări frecvente

Descoperă răspunsurile date de experții noștri la întrebările puse.

Intreaba un expert

Întreabă un expert

Ai o problemă sau o nelămurire? Întreabă-ne, iar experții noștri îți vor răspunde în cel mai scurt timp.

Ce este un client vulnerabil?

Ai mai întâlnit termenul de „client vulnerabil” și vrei să știi mai multe despre asta? Iată cine se înscrie în această categorie.

Ce este zona de calitate (calorifică)?

Zona de calitate a gazelor (ZCG) reprezintă zona pentru care calitatea gazelor se consideră omogenă și constantă pentru o perioadă determinată de timp.

Ce înseamnă monopol natural?

Distribuția de energie electrică este un monopol natural, de aceea, pe un anumit areal geografic serviciul de distribuție este asigurat de către un singur operator.

Ce înseamnă SAIDI?

Ai mai întâlnit acest termen până acum dar nu știi exact ce înseamnă și cum te impactează? Citește mai multe detalii aici.

Ce înseamnă SAIFI?

Ai întâlnit acest termen însă nu știi exact ce înseamnă și cum te impactează? Citește mai multe aici.

Cine este operatorul de transport?

Operatorul de transport asigură preluarea gazelor naturale/energiei electrice de la producători și circulația acestora prin sistemul național de transport.

Cine este operatorul de distribuție?

Distribuitorii se asigură că gazele naturale/energia electrică ajung până în locuința ta. Ce alte responsabilități are un distribuitor? Citește aici.

Ce este liberalizarea pieței?

Liberalizarea pieței este un proces ce urmărește deschiderea pieței și promovarea concurenței între agenții din sectorul energiei electrice și gaze naturale.

Ce înseamnă aviz de amplasament?

Avizul de amplasament este o comunicare scrisă care se dă de catre operatorul de distribuție în vederea efectuării unor posibile lucrări.

Cine este consumatorul noncasnic?

Cine se încadrează la consumatorii de gaze naturale și energie electrică non-casnici? Vezi aici diferitele tipuri de consumatori.

Ce este locul de consum?

Locul de consum reprezintă modul de amplasare a instalațiilor de utilizare ale unui consumator. Iată ce ar trebui să știi despre acesta.

Ce sunt certificatele verzi?

Certificatele verzi reprezintă o modalitate de recompensare a firmelor care au investit în producția de energie curată. Iată ce trebuie să știi despre ele.

Ce beneficii au contoarele smart?

Cum vom plăti facturile de energie electrică în 2028? Ce sunt sistemele de măsurare inteligentă (SMI)? Ce beneficii aduc SMI pentru utilizatorii finali?