Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Intrebari-frecvente

Întrebări frecvente

Descoperă răspunsurile date de experții noștri la întrebările puse.

Intreaba-un-expert

Întreabă un expert

Ai o problemă sau o nelămurire? Întreabă-ne, iar experții noștri îți vor răspunde în cel mai scurt timp.

Care este termenul de plată a unei facturi?

Pentru energie electrică, dacă ești client casnic și nu ai optat până acum pentru o ofertă de pe piața liberă (ai contract în regim de serviciu universal), termenul de plată...

Ce este un client vulnerabil?

Ai mai întâlnit termenul de „client vulnerabil” și vrei să știi mai multe despre asta? Iată cine se înscrie în această categorie.

Ce este zona de calitate (calorifică)?

Zona de calitate a gazelor (ZCG) reprezintă zona pentru care calitatea gazelor se consideră omogenă și constantă pentru o perioadă determinată de timp.

Ce înseamnă monopol natural?

Distribuția de energie electrică este un monopol natural, de aceea, pe un anumit areal geografic serviciul de distribuție este asigurat de către un singur operator.

Cine este operatorul de transport?

Operatorul de transport asigură preluarea gazelor naturale/energiei electrice de la producători și circulația acestora prin sistemul național de transport.

Cine este operatorul de distribuție?

Distribuitorii se asigură că gazele naturale/energia electrică ajung până în locuința ta. Ce alte responsabilități are un distribuitor? Citește aici.

Ce este liberalizarea pieței?

Liberalizarea pieței este un proces ce urmărește deschiderea pieței și promovarea concurenței între agenții din sectorul energiei electrice și gaze naturale.

Ce înseamnă aviz de amplasament?

Avizul de amplasament este o comunicare scrisă care se dă de catre operatorul de distribuție în vederea efectuării unor posibile lucrări.

Cine este consumatorul noncasnic?

Cine se încadrează la consumatorii de gaze naturale și energie electrică non-casnici? Vezi aici diferitele tipuri de consumatori.

Ce este locul de consum?

Locul de consum reprezintă modul de amplasare a instalațiilor de utilizare ale unui consumator. Iată ce ar trebui să știi despre acesta.