Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
Bine-de-stiut

Studii și Analize

Ai avut vreodată întrebări, iar informațiile pe care le găseai erau greu de interpretat?
Acum e mai simplu! Am pregătit pentru tine studii și statistici din domeniu.

Intreaba-un-expert

Întreabă un expert

Ai o problemă sau o nelămurire? Întreabă-ne, iar experții noștri îți vor răspunde în cel mai scurt timp.

Studiu PwC: Mai mult de jumătate dintre europeni intenționează să cumpere vehicule electrice în următorii doi ani

Vânzările de vehicule electrice ar putea atinge 23% (1,7 milioane de unități) din totalul vânzărilor de mașini noi până în 2024 în primele șase piețe din Europa (Franța, Germania, Italia, Norvegia, Spania și Elveția), vehiculele electrice cu baterie (BEV) fiind mai populare decât cele plug-in hibrid (PHEV). Segmentul de flotă (B2B) va rămâne cel mai atractiv, cu o pondere estimată de aproximativ 55% din piața totală a mașinilor electrice. Cele mai importante trei criterii luate în considerare pentru astfel de achiziții vor fi: imaginea companiei, stimulentele fiscale și reducerea amprentei de carbon. În următorii doi ani, se estimează că marile...

Hidrogenul – motorul energiei verzi

Din ce în ce mai multe țări promit neutralitatea climatică, însă lumea trebuie să găsească soluții pentru decarbonizarea fiecărei părți din sectorul economic. Hidrogenul este cuvântul de pe buzele tuturor și există motive întemeiate în spatele acestei promovări intense.

Eurostat: Prețurile gazelor și electricității au scăzut ușor în S2 2020

Prețul mediu al energiei electrice în Uniunea Europeană (UE) a scăzut ușor în a doua jumătate a anului trecut (S2), comparativ cu aceeași perioadă a anului 2019, ajungând la 21,3 EUR/100 kWh, de la 21,7 EUR/100 kWh. Conform Eurostat, aceeași situație se înregistrează și pe parte de gaz, prețul mediu situându-se la 7 EUR/100 kWh în a doua jumătate a anului 2020.

Românii sunt atenți la eficiența energetică a electrocasnicelor cumpărate

Campaniile de informare despre eficiența energetică, inițiate fie de autorități fie de firme din domeniul energiei, dau roade: românii sunt tot mai atenți atunci când iau decizia de a achiziționa aparate electrocasnice. Aceasta este una dintre concluziile studiului realizat de Reveal Marketing Research, la sfârșitul lunii februarie a acestui an.

Șansa României: Investițiile în tehnologiile verzi, de la eolian la hidrogen și transport electric

Anul 2021 ar putea fi decisiv pentru România. Dacă nu ne focusăm pe tehnologiile verzi, de la eolian la hidrogen și transport electric, în 10 ani vom deveni o economie depășită, necompetitivă, iar sancțiunile pentru poluare vor curge pe bandă rulantă, avertizează experții de la Frames & Factory 4.0, într-o analiză privind implementarea programului Green Deal al UE.

Câtă energie consumă și cât de poluante sunt website-urile?

Majoritatea traficului Internet Protocol (IP) din lume trece prin centre de date. Prin urmare, o conectivitate mai mare propulsează cererea pentru serviciile centrelor de date și utilizarea energiei (în principal electricitate).

10 tipuri de tehnologii de transport solar

10 tipuri de tehnologii de transport solar

Energia solară își dovedește utilitatea și aplicabilitatea în domenii variate, între care și transportul. Descoperă care sunt cele 10 domenii.

De ce au stagnat investițiile în regenerabile din România

Sectorul energiei regenerabile a avut o evoluție notabilă în România în perioada în care schema de sprijin a fost operațională, dar în ultimii ani investițiile au stagnat, chiar dacă tehnologiile în domeniu au progresat.

Energia nucleară în România

Energia nucleară în România

Descoperă cum s-a dezvoltat energie nucleară în România, care este ciclul combustibilului, cum se gestionează deșeurile și ce planuri de viitor sunt.

Totul despre emisiile de carbon

Totul despre emisiile de carbon

Află cum afectează emisiile de carbon mediul într-un mod direct sau indirect și ce soluții sunt pe agenda de discuții a întregii lumi pentru a le reduce.

Când vom avea centrale solare în spațiu?

Când vom avea centrale solare în spațiu?

Descoperă care sunt planurile cercetătorilor privind centralele solare care plutesc în spațiu și care transmit cantități enorme de energie către Pământ.

Fenomenele meteorologice extreme și încălzirea globală provoacă anual pierderi economice de peste 180 de miliarde de euro

Schimbările climatice cu efecte devastatoare au devenit o constantă în întreaga lume, valurile de căldură mortale, secetele devastatoare și distrugerea pădurilor, creșterea nivelului mării fiind doar câteva exemple în acest sens. Noua strategie referitoare la adaptarea la schimbările climatice, adoptată recent de Comisia Europeană, definește soluțiile pe care le avem la acest moment la dispoziție […]

România a generat, în 2019, circa 1,5% din totalul energiei nucleare produsă la nivel UE

În anul 2019, 13 state membre ale UE aveau în exploatare în total 106 reactoare nucleare, producând astfel peste 765.000 GWh de electricitate adică echivalentul a 26% din producția totală de energie electrică din UE. Cel mai mare producător de energie nucleară din UE a fost Franța, cu 399.011 GWh (52,1% din totalul UE), urmată […]

Dilemele electromobilității

Sectorul transporturilor reprezintă un vector fundamental al dezvoltării economice și este absolut necesar pentru bunăstarea noastră, dar motoarele și mașinile clasice consumă aproximativ 65% din produsele petroliere, fiind responsabile de emisii de carbon ce se ridică la aproximativ 14% din emisiile globale, conform datelor International Energy Agency (IEA) și Environmental Protection Agency (EPA- US). Guvernele […]

În 2019, România a produs cea mai mică cantitate de deșeuri municipale din UE

Dintre toate statele membre UE, România este țara care a înregistrat cea mai redusă cantitate de deșeuri municipale pe persoană, doar 280 kg. Alte trei state membre ale UE au generat, de asemenea, mai puțin de 400 kg de persoană: Polonia (336 kg), Estonia (369 kg) și Ungaria (387 kg).

Consumul-de-energie-al-tarilor-din-Uniunea-Europeana

Consumul de energie al țărilor din Uniunea Europeană

Reducerea consumul de energie, micșorarea costului facturilor la energie, protejarea mediului, scăderea dependenței energetice față de furnizorii externi de gaze și de ulei reprezintă niște avantaje care pot fi atinse printr-un efort comun de eficientizare a producției și a consumului de energie.

Politica-Uniunii-Europene-privind-sistemul-energetic-2020-2050

Politica Uniunii Europene privind sistemul energetic 2020-2050

Un studiu atent al politicii Uniunii Europene privind sistemul energetic pe perioada anilor 2020-2050 dă la iveală eforturile tuturor țărilor membre, pentru un continent mai curat, mai prietenos, mai independent energetic și mai sustenabil pe termen scurt și lung.

Sectorul-de-energie-electrica-in-Romania

Sectorul de energie electrică în România

Care este drumul energiei electrice de la producători până la tine acasă? Află mai multe detalii din infografic. Află mai multe

Sectorul-de-gaze-naturale-din-Romania

Sectorul de gaze naturale în România

Care este drumul energiei electrice de la producători până la tine acasă? Află mai multe detalii din infografic. Află mai multe